Oogst van de Veenlandschappen

Oogst van de Veenlandschappen

35.00 incl. BTW

Het grootste deel van ons land bestaat uit veen. Hoe maakte en hield men dat zompige land bewoonbaar? Hoe viel ervan te leven? En hoe zijn de gebieden rondom de Zuiderzee gebruikt? Hoe zit het met de droogmakerijen?

Derde deel van de naslagwerkenreeks Oogst van de landschappen met daarin de cultuurhistorie van het veen, het gebruik van dit land, en wat we nu zouden kunnen en moeten doen voor oogst en herstel van de streeklandschappen op het veen.

Globale inhoud van het  boek Oogst van de veenlandschappen

  1. De oorspronkelijke veenlandschappen en typen veen.
  2. Historisch gebruik van de diverse veengebieden: kavelinrichtingen, typen veenontginningen, droogmakerijen – ook Noordoostpolder en Flevoland,  turfwinning, landbouw, tuinbouw/groenten, vee en vlees&zuivel, fruitteelt, bomen- en heesterteelt, waterbeheersing, graslanden en vogels, eendenfokkerij, molens, visserij & schepen, handel rond de Zuiderzee (VOC), bewoning en erfinrichting.
  3. Huidige mogelijkheden voor oogst per streek: tuinbouw, groenten en zaadteelt, grondstoffenwinning, riet- en biezenteelt, boom- en heesterteelt, fruitteelt, sierteelten, zuivelproductie, imkerij, agrarische mogelijkheden, oeverbescherming. En afscheidingen, poelen en plassen, bosjes, boomgroepen/solitaire bomen, landaanwinning.
  4. Niet meer nuttige maar wel te bewaren landschapselementen van de veengebieden.
  5. Boom- en heestersoorten van het veen: aanleg, beheer en nut.

 

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Categorie:
10 stuks: € 30,- per boek
Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oogst van de Veenlandschappen” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *